1. Drick rikligt med filtrerat vatten, gärna med lite citron

 

Anledningen till att man ska dricka mycket är för att få en bra genomsköljande effekt. Effekten av citron blir att du alkaliserar vattnet, dvs gör det mer basiskt genom att tillsätta mineraler. En basisk kropp har en bättre förutsättning för att rena kroppen än en sur. Tycker men inte om citronsmaken, kan man tillsätta några gurkskivor.

 

2. Öka intaget av ekologiska frukter, bär, gröna grönsaker, rotfrukter och baljväxter

 

Ekologiska råvaror innehåller ofta mindre gifter och tillsatser, vilket i sin tur inte belastar kroppen och hämmar kroppen naturliga rening. Frukter och bär innehåller mycket antioxidanter och ger kroppen energi och näring. Gröna grönsaker är rika på klorofyll vilket ökar PH-värdet i kroppen. Fiber är väldigt effektivt att äta i samband med en detox-kur. Fiber hjälper kroppen att driva ut gifter. Vårt tips, Organic Triple Fiber.

 

3. Öka intaget av basisk mat som ökar ph-värdet i kroppen.

 

Läs mer på SmartaMaten. Här hittar du recept som fungerar utmärkt i samband med en detox-kur.

 

4. Undvik socker och sötningsmedel

 

Socker gör att blodsockret hamnar i obalans vilket gör energinivån sjunker och insulin måste produceras. Insulin är ett hormononellt protein som produceras i bukspottkörteln och stabiliserar blodsockret igen. Nackdelen med insulin är att det hämmer fettförbränning och ökar fettinlagring. Socker är också en av de livsmedel som har läsgt PH-värde vilket även gör kroppen sur. Använd istället naturlig sötning såsom stevia eller kokossocker. 

 

5. Undvik koffein, alkohol och tobak

 

Anledningen till att man glör en detox är för att rensa ut och avgifta kroppen. Därför är det klokt att inte konsumera saker som hämmar den naturliga utrensnigen. Varken koffein, alkohol eller tobak är något som borde tas tillsammans med en detox-kur. Har man svårt för att tvärsluta med något av dem tre, testa att succesivt trappa ner mer och mer.

 

6. Ät fiber

 

Öka intaget av fiber både i maten eller komplettera med Organic Triple fiber. Fiber hjälper kroppen att rensa ut och samtidigt bidra till en normal tarmfunktion.

 

7. Tillaga maten med omsorg

 

Tillaga maten så lite som möjligt. Behåll så mycket näring som möjligt i maten, ät mycket sallad och vegetariskt. Lättare mat helt enkelt. Fler tips, gå in på SmartaMaten.se

 

8. Motionera regelbundet

 

Träna men var försiktig. Det är väldigt bra att hålla igång träningen även under en detox-kur. Men man ska hålla träningen på en lägre nivå ingen högpulsträning.

 

9. Ät lite och ofta

 

Ät 5-7 protioner om dagen. Låt matsmältningen hinna med, detta håller energinivån uppe och magen i balans. Vilket underlättar för kroppens naturliga utrensning.

 

10. Bada bastu, yoga, meditera eller massage

 

Var harmonisk och försök att inte stressa. Varva ner, exempelvis med meditation, massage eller kanske bara med en bra bok.


Klicka här för att komma till våra detox-produkter!

First Cleanse, 15 dagar - First Cleanse

Rea:
99 kr
Inkl. 12% Moms
Antal:

Pure Cleanse, 30 dagar - Pure Cleanse

Pris:
249 kr
Inkl. 12% Moms
Antal:
Slutsåld