Motivation för en hälsosam livsstil

För att lyckas med en hälsosam livsstil kan det vara bra att sätta upp mål och delmål på vägen för att motivera dig. När du når ett delmål kan du få motivation att fortsätta sträva mot en hälsosam livsstil. Ett tips är att ge dig själv olika belöningar när du når ett mål. Exempelvis kan du köpa en ny jacka för dam. Att unna dig en ny jacka kan vara det du behöver för att fortsätta äta hälsosamt, motionera och prioritera din sömnvanor.

Motivation och disciplin tar dig till målen

Det är inte alltid enkelt att hitta motivationen. Men att ge dig själv saker som boostar motivationen är en bra sak. Tänk på att motivationen kommer att gå i vågor. Det är sedan disciplinen tillsammans med motivationen som kommer att ta dig dit du strävar.

Inför en ny vana åt gången

Ett hälsosamt liv är inget du blir helt färdig med utan det är en resa som pågår hela livet. Därför behöver du göra hållbara förändringar i ditt liv som håller övertid. Ha inte för bråttom utan ta en sak i taget. Inför nya vanor successivt, långsamt men hållbart. Börja exempelvis inte träna fem gånger i veckan om du aldrig tränat utan börja med en dag i veckan.

Allmänt om hälsa