Tre tuffa sanningar om kalorier

 

 

Har du hamnat långt över ditt BMI men känner att det är omöjligt att gå ner i vikt? Har du dåligt samvete för allt du äter? Då kan det vara dags att ta dig i kragen och ändra attityd! Du är långt ifrån ensam om att vara överviktig men samtidigt är det bara du själv som kan välja att göra något åt saken. Samtidigt som du inte bör vara för hård mot dig själv och känna dig värdelös bör du inte heller komma med ursäkter. Kunskap är makt, och här kommer tre tuffa sanningar som kan hjälpa dig att uppnå en smalare och hälsosammare livsstil.

  • Kosten, inte träningen, får dig att gå ner i vikt. Medan träning är suveränt för din kondition och dina muskler är det framförallt dina kostval som påverkar vikten.
  • Ha koll på kalorierna. Genom att skapa ett kaloriunderskott på ungefär 500 kcal om dagen kan du gå ner 0,5-1 kg i veckan. Det motsvarar exempelvis en chokladkaka eller ett glas vin och en bit ost.
  • Du går upp lika mycket av frukt. Även om frukt alltid är att föredra framför godis eller alkohol är den bittra sanningen att kalorier är kalorier.