Löpträna i mörkret med pannlampa

Många är vi som älskar löpning men som grämer oss över att vi aldrig hinner ut innan det blir mörkt. I sådana situationer är det lätt hänt att löpningen blir lagd på hyllan, något som försämrar vår hälsa. Som tur är finns det en lösning på problemet. I den här texten kan du läsa mer om den.

Skaffa en pannlampa

Att ge sig ut och springa på oupplysta vägar i mörkret kan innebära en risk. Det är till exempel lätt hänt att missa en rot eller grop i marken och snubbla illa. Många känner sig också väldigt otrygga i mörkret, kanske speciellt kvinnor. På många ställen har man dessutom tagit bort gatubelysningen, något som skapar en mörk och hotfull miljö. Det finns dock ett sätt att komma runt problemet. Allt du behöver göra är att investera i en bra pannlampa av hög kvalitet. Med en sådan har du alltid belysningen med dig och behöver inte känna dig otrygg på löpturen. Gillar du dessutom vinterlöpning är en pannlampa ett absolut måste eftersom dagarna är väldigt korta under den kalla årstiden. Lampan gör också att du syns bra i mörkret för eventuella bilister. Glöm dock inte att komplettera den med vanliga reflexer också så att du syns från alla håll.

Välj rätt pannlampa

För att det ska fungera bra att springa med din pannlampa bör du dock tänka på några saker. Se gärna till att lampan har justerbara band så att du kan sätta den bekvämt på ditt huvud. Det ska också finnas utrymme för en mössa under lampan så att du slipper frysa om huvudet när det är kallt ute. Det är även viktigt att undersöka hur starkt lampan lyser och hur långt och brett ljuskäglan når. Du bör heller inte satsa på den allra största lampan då det kan bli obekvämt när den studsar omkring på huvudet.