Vårda din hud

Det är viktigt att du tar hand om din hud för att den ska må bra. Du minskar risken för rynkor och får ett fräschare och mer naturligt utseende när du använder bra krämer och skyddar din hud från solen.

Ögon- och ansiktskräm

En ansiktskräm som är anpassad efter din hud gör stor skillnad. Du behöver både en ansiktskräm och en speciell kräm för ögonen. Området kring ögonen är extra känsligt och kräver en kräm med en särskild molekyluppsättning för att minska rynkor och fina linjer. Du ser helt enkelt fräschare och yngre ut med en bra ögonkräm. Det finns många ögonkrämer att välja mellan utifrån ditt behov. Vill du minska på fina linjer eller rynkor? Har du problem med mörka ringar eller svullnad under ögonen? Det finns en ögonkräm för alla. Gå in på Apotek Hjärtat och köp ögonkräm från Vichy, Pixi, ACO och La Roche-Posay. Där köper du även din ansiktskräm, kroppslotion och ansiktsrengöring.

Rengör huden varje dag

Hudvård och hälsa hör ihop. Förutom att använda krämer som är utformade för att ta hand om din hud på bästa sätt, så är det viktigt att ha en bra hudvårdsrutin. Rengöra och smörja in ansiktet morgon och kväll. Även när du kommer hem mitt i natten. Sov inte med smink. Det är inte bra för huden i långa loppet. Många väljer att köpa rengöring, ansiktskräm och nattkräm i samma serie. Då arbetar rengöringen och krämen väldigt bra tillsammans, men det är inget måste. Emellanåt bör du peela huden och sedan lägga på en härlig ansiktsmask. Glöm inte heller att ta hand om dina fötter och kroppen. Peela både kropp och fötter och smörj sedan in dem med en härligt fet kräm.

Skydda huden

Det finns både ansiktskrämer och ögonkrämer med solskydd. Det är klokt att skydda huden i ansiktet mot solens strålar för att minska risken för hudcancer och rynkor. Det största hotet är faktiskt solen, trots att vi samtidigt behöver få i oss daglig D-vitamin från just solen. Lagom är bäst.

Sommartid kan du köpa solskyddsfaktor som är utformad för att passa ansiktet. Många väljer en lite högre solskyddsfaktor i ansiktet för att förebygga framtida problem. Glöm inte att smörja in hela kroppen. Tillbringar du en dag på stranden behöver du regelbundet smörja in dig. Skydda huden med keps eller hatt och solglasögon på våren och sommaren. Det lika viktigt att använda solglasögon och hög solskyddsfaktor om du är i fjällen eller vintermiljö, särskilt under den glittrande vårvintern. Eftersom snön är reflekterande får du lika mycket bränna efter en vecka i Sälen som om du varit på Kanarieöarna. Om du har blivit bränd är det viktigt att du håller dig borta från solljus och skyddar den del av huden med både kläder och solskyddskräm.