Så får du en hälsosam hy

Huden är kroppens största organ och den speglar ofta hur du mår. Om du sover dåligt eller är stressad kommer det med största sannolikhet att synas på huden i form av mörka ringar, glåmighet, rynkor eller kvisslor. För att få en hälsosam hy måste du därför ta hand om dig själv. Bra hudvård och en hälsosam livsstil kommer att ge hyn en fräsch lyster. Läs mer här hur du går tillväga.

Investera i bra hudvård

Bra hudvård är grunden för att huden ska må bra. Investera i bra produkter som passar din hudtyp. Hos Åhlens hittar du massor med prisvärda hudvårdsprodukter från Clinique, The Ordinary, Lancôme och många andra populära varumärken. Köp alltid hudvård utifrån ditt behov. Du kan ställa dig själv följande frågor för att bättre ta reda på vad du behöver:

  • Har du torr hy? Köp återfuktande produkter som ger fukt, fett och näring.
  • Har du finnar? Köp produkter avsedda för aknebenägen hy.
  • Har du fet och oljig hy? Köp lättare hudvårdsprodukter som ger fukt.
  • Har du fina linjer som du vill behandla? Köp anti-age-produkter.
  • Har du känslig hy? Köp produkter med milda ingredienser samt hudvård som är särskilt avsedd för lättirriterad hy.

Ät hälsosamt

Bra hudvård ger huden näring utifrån och hälsosam kost ger huden näring inifrån. Bra kost kommer att spegla sig i hyn. Ät mycket frukt, grönt och nyttiga fetter i form av nötter och fet fisk. Kosten och andra vardagsval lägger grunden för en hälsosam livsstil som i sin tur har många hälsofördelar, även för hyn.

Fimpa

Rökning ger tydliga spår i hyn i form av rynkor och glåmighet. Det är aldrig för sent att skapa hälsosamma vanor i livet. Du som rökare bör fimpa om du vill ha en fräsch hy och hälsosam livsstil i övrigt.

Motionera mera

Rörelse är toppen för kroppen. Träna gärna medel- eller högintensivt så att pulsen höjs. Det kommer att öka blodcirkulationen vilket även har fördelar för hyn. Snöra på dig träningsskorna och svettas rejält. Efteråt kommer din hy att vara pigg och fräsch.

Drick vatten

Dra ner på kaffe, alkohol, läsk och andra onyttiga drycker. Drick istället vatten och återfukta huden inifrån. Din hy kommer att tack dig!