Tips på hur du får du mer energi

Det är vanligt att många upplever en ständig trötthet trots tillräckligt med sömn. I samband med att känna sig trött kan även andra symptom uppkomma som exempelvis huvudvärk. Det kan också hända att du har svårt att hålla fokus.

Se till att äta ordentligt

Något som många glömmer av under dagen är att äta ordentligt. Det rekommenderas att du äter tre ordentliga måltider om dagen och sedan två till tre mellanmål. Då ska helst frukost vara ett lite rejälare mål och mellan lunch och frukost är det bra om du hinner med ett mellanmål. För de som inte brukar äta mellanmål kan det vara svårt att komma igång. En vanlig fråga är vad kan man äta som mellanmål? och det finns massor av alternativ.

Viktigt med påfyllning

För att hitta ett som passar just dig kan du testa dig fram. Mättande mellanmål är till exempel ägg, knäckemackor, gröt, nötter eller mer matiga alternativ som omeletter och smoothies. Det finns hur mycket som helst att välja mellan. För att hålla energinivån uppe är det viktigaste att du äter så du inte känner hungerkänslan eller tappar fokus. Det är även viktigt att komma ihåg att dricka vatten under dagen. Känner du dig stressad över att tiden inte räcker till kan du alltid förberedda dina mellanmål dagen innan. Till exempel så är det väldigt populärt med overnight oats som kan ätas både till frukost eller som mellanmål.

Allmänt om hälsa